ČESTO POSTAVLJANJA PITANJA

ČESTO POSTAVLJANJA PITANJA

⇒ Poslednje izmene: Februar 9, 2017

P: Nemam iskustva sa kreiranjem Websajta. Da li ću ja to moći sam/sama?

O: Naravno. Nije potrebno znanje kodiranja i programiranja. Webotico je razvio Sistem za brzi unos i izmenu podataka, koji je veoma razumljiv i jednostavan za korišćenje. U osnovi, Webotico Sistem omogućava da klikom miša možeš zameniti sliku ili upisati tekst na izabranom izgledu tvojeg Websajta-Templejta koji si odabrao.

P: Koliko će mi trebati vremena da napravim Websajt?

O: Od trenutka kada si odabrao izgled Websajta-Templejt, potrebno je petnaestak minuta da klikom miša zamenišslike i tekstove, odnosno promeniš postojeći sadržaj izabranog Wbotico Templejta tvojim podacima

P: Da li zaista mogu da napravim i objavim Websajt besplatno?

O: Da, možeš pod zajedničkim Domenom - nazivsajta.webotico.com. To je potpuno besplatno a u svakom trenutku možeš preći na neki od Webotico paketa i aktivirati Websajt sa tvojom originalnom internet adresom- nazivsajta.com

P: Šta je “Domen“

Domen je Internet adresa na kojoj se nalazi Websajt kao npr. wizuro.com

P: Kako da uklonim webotico.com iz imena mog Domena?

O: Potrebno je da odabereš neki od plaćenih paketa – One Page, Multi Page ili E-Comerce Websajt. Sa prelaskom na plaćeni paket, osim originalnog naziva tvog Domena, dobijaš još dosta korisnih alata koji pomažu da kvalitetnije kreiraš i na Internetu afirmišeš tvoj Biznis, Brend i Websajt.

P: Mogu li da angažujem nekoga da osmisli i napravi sajt za mene?

O: Da. Ako nemaš vremena za upoznavanje Webotico Sistema, uvek možeš kontaktirati nekog od naših iskusnih Webotico Eksperata koji će za tebe napraviti Websajt.

P: Mogu li da menjam Templejte nakon unosa sadržaja?

O: Da, nakon što popuniš izabrani Templejt tvojim podacima - slikama i tekstovima itd., možeš postojeći zameniti bilo kojim drugim Templejtom.

P: Da li i koliko često mogu damenjam sadržaj i izgled mog Websajta nakon objavljivanja na internetu?

O: Možeš ažurirati tvoj Sajt onoliko često koliko želiš i u svakom trenutku.

P: Kada će moj Websajt biti vidljiv na mreži?

O: Tvoj Websajt postaje dostupan na internetu samo nekoliko trenutaka nakon objavljivanja. Sve promene koje napraviš i sačuvaš na tvom sajtu su odmah vidljive.

P: Da li je moj Websajt prilagodjen mobilnim uredjajima?

O: Da. Svi Websajtovi napravljeni na Webotico platformi su prilagodjeni korišćnju na mobilnim uređajima i optimizovani za mobilni internet.

P: Kako da moj Sajt bude dobro kotiran na Google-u i drugim pretraživačima?

O: Ne postoji garancija i rešenje koje bi omogućilo da tvoj Websajt odmah bude dobro rangiran na Google-u ili na bilo kom drugom pretraživaču. Mi dajemo uputstva i alate koji pomažu da tvoj Websajt bude što bolje kotiran na pretraživačima i lokalnim adresama. U trenutku objavljivanja,tvoj Websajt je potpuno opremljen alatima za bolje pozicioniranje na internetu, kao što je „SEO“ - generator optimizacije pretrage sadržaja, „metatags“ odnosno ključne reči itd. Međutim, potrebno je vreme da navedeni alati počnu da daju rezultate što zavisi takođe i od specifičnih praksi usvojenih od strane samih pretraživača.
Pored osnovne optimizacije, Webotico tim je stvorio efikasan NITRO SEO metod u cilju boljeg pozicioniranja i veće posete Vašeg Websajta. O NITRO SEO Optimizaciji saznajte više OVDE

P: Kako da promenim lozinku?

O: Lozinku možeš promeniti tako što ćešotići na : Settings> Nalog> Lozinka.

P: Šta ako sam zaboravio/la lozinku?

A:P: Zašto su vam potrebni lični podaci pre nego što sam izvršio plaćanje?

O: Naš postupak naručivanja je jedan od mnogih bezbednosnih mera koje koristimo, kako bi se zaštitili od gubitka, zloupotrebe i izmene informacija naših korisnika.Bez odgovarajuće identifikacije nije moguć nastavak obradezahtevaza plaćanje ili izvršiti bilo kakvu promenu na tvom računu.

P: Kako da znam da su moje informacije bezbedne?

O: Webotico je veoma posvećen zaštiti podataka svojih korisnika. Sve Webotico stranice plaćanja su obezbeđene korišćenjem industrijski standardnih SSL sertifikata, izdatih od vodećih kompanija u ovoj oblasti. Mi ne čuvamo brojeve sa Tvojih kreditnih kartica. Takva informacija se čuva kod našeg provajdera za plaćanje. Za više informacija, pogledajte našu Politiku Privatnosti.

P: Šta ako postoji problem ili greška u računu naplate?

O: Ako primetiš bilo kakve probleme sa svojim računom, molimo te da nas obavestiš u roku od 15 dana od momenta kada se problem pojavio. Nakon 15 dana možemo imati poteškoća u rešavanju nastalog problema ili greške u računu. Molimo te da takvu informaciju odmah proslediš našem timu za podršku support@webotico.com

P: Da li mogu da otkažem pretplatu?

O: Da. Pre obrade zahteva za otkazivanje, potrebno je dostaviti popunjen obrazac otkazivanja dostupan kroz Webotico Portal. Kada je proces otkazivanja sajta završen, tvoj sadržaj će biti uklonjen iz baze podataka na našim serverima. Zahtev za otkazivanje treba da bude poslat najmanje 31 dan pre dospeća plaćanja sledeće rate. Naknade za sve pružene usluge do dana otkazivanja pretplate će biti naplaćene. Ako si platio pretplatu unapred, mi ćemo izvršiti povraćaj Tvojih sredstava u roku od 31 dana od dana otkazivanja. Za više informacija, pogledaj naše Uslove Korišćenja.

P: Da li je sajt moje vlasništvo?

O: Ti si vlasnik sadržaja (tekstova,slika itd.) koji ste koristili u toku stvaranja i održavanja tvog Websajta ali Webotico uvek zadržava vlasništvo nad sadržajima, dizajnom, slikama itd., koji inicijalno postoje na Webotico Portalu. Pravo na korišćenje uključuje inicijalni-podrazumevani sadržaj dokle god se tvoj Websajt nalazi na Webotico Platformi.

P: Ako već imam Domen i e-mail adresu, mogu li da ih koristim na Websajtu koji ću napraviti pomoću Webotica?

O: Da. Možeš povezati e-mail adresu i tvoj Domen koji se trenutno nalazi kod drugog Domen provajdera sa Websajtom napravljenim na Webotico platformi. Na našem Servisu nudimo instrukcije za konfigurisanje e-mail adrese i upravljanje Domenima na Webotico Platformi.

P: Koji pretraživači podržavaju Websajtove napravljene na Webotico platformi?

O: Svi moderni internet pretraživači koji koriste HTML5 standarde pordžavaju Websajtove napravljene na Webotico platformi

P: Imam Domen kod drugog internet provajdera, kako mogu da dobijem besplatan Screen Site™?

O: Uslov za dobijanje Besplatnog Screen Site je, da je tvoj Domen kupljen ili transferovan u Webotico, odnosno da je u Webotico Sistemu. Ukoliko želiš da Tvoj Domen ostane kod drugog Provajdera, Screen Site možes kupiti OVDE.

P: Šta se desava sa Screen Site e kada se predje na plaćeni Webotico paket ?

O: Ukoliko ti je Screen Site I dalje potreban, možeš zakupiti novi Domen uz koji ćeš dobiti besplatan Screen Site ili preći na pod-Domen (tvojeime.webotico.com), jer je tehnicki moguće imati samo jedan Websajt na jednoj internet adresi.

P: Kako da kontaktiram Webotico?

O: Ako imaš bilo koje pitanje u vezi Webotico Servisa,slobodno kontatiraj naš tim za tehničku podršku, naplate i prodaju na support@webotico.com

KORISNIČKA PODRŠKA

Webotico tim uvek spreman da pomogne!

NAPRAVI BESPLATAN WEBSAJT tvojeime.webotico.com